perjantai 6. maaliskuuta 2015

Mariannan kengissä

Kävelin kohti koekuvauksia. Vatsaa väänsi ja vuorosanat pyörivät mielessäni. Salkkareihin etsittiin uuttaa näyttelijää. Ensimmäisen jälkeen koitti toiset koekuvaukset ja vielä kolmannet. Näin tapasin Marianna Kurjen ensimmäistä kertaa. Tuon pelottavan epästabiilin nuoren naisen, jonka syövereihin sukeltaisin. Siitä on pian kaksi vuotta aikaa, ja tässä sitä ollaan sydän täynnä käsittämättömiä kokemuksia, onnistumisia ja opetuksia, naurua, itkua, tunteiden kirjoa ja ennenkaikkea sitä suurta paloa sisälläni joka huutaa: tätä minä rakastan!


Näiden viime vuosien aikana ovat Mariannan kengät välillä puristaneet, välillä lentäneet jalasta ja toisinaan myös istuneet ihan hyvin. Sitä on yrittänyt oppia ymmärtämään tätä nuorta naista, jonka sydän on pieninä palasina ympäriinsä, niin sirpaleina ettei niistä sydäntä enää oikein pysty kasaamaan. Se on paksun kuoren alla, kaikkine pahoine muistoineen. Hänen elämässä on tapahtunut asioita, jotka tekevät hänestä epävarman, itseään inhoavan, satutetun naisen.

Uskon että moni löytää joitain piirteitä Mariannassa, joihin samaistua. On epävarmuutta, tarvetta kuulua joukkoon, kateellisuutta, ja muita nuoren naisen elämästä tuttuja tuntemuksia. Mariannan reaktio näihin tunteisiin on rankka ja uskon sen pohjautuvan hänen traumaattisesta lapsuudestaan. Syrjäytyneitä nuoria on paljon, ja mielestäni paljon tätä syrjäytymistä voisi ehkäistä ottamalla lapset syssyyn usein ja rakkaudella. Haluaisin halata Mariannaa ja kaikkia niitä hänen kaltaisiaan ihmisiä jotka eivät ole saaneet kokea rakkautta, ja kertoa että kaikki on hyvin, olet hyvä juuri tuollaisena, kaikkine satutettuine soluinesi. 


Roolin uskottavuuden  säilyttämiseksi on pakko olla hahmonsa puolella. Sitä kautta tulee haastettua myös omaa mieltä. Oli lohdullista lukea Mariannan erikoisjaksosta, joka menee pintaa syvemmälle. Paha ei ole syntyjään paha, vaan siihenkin on jostain päädytty. Mariannan tarinaan saatiin myös ripaus toivoa, kun hän kohtaa ongelmansa ja saa hoitoa. 


Minkälaista on sitten ollut näytellä hahmoa, joka on mieleltään sairas? Haastavaa, mutta todella opettavaista. Ensin Mariannaa vihattiin ja nyt sympatiat ovat kääntyneet häntä kohtaan. Toiveeni näyttelijänä on saada aikaan tunteita yleisössä. Tunteikasta palautetta on tullut enimmäkseen sosiaalisessa mediassa, mutta joskus myös huudeltu kadulla.  

On rankkaa päästä tunnetiloihin, jotka vaativat tuntitolkulla itkemistä tai fyysisten kohtauksien tekemistä. Joskus sitä ollaan lähdetty muutamien mustelmien kanssa kotiin. Toisena päivänä silmät niin turvoksissa, että kodista ei voi lähteä ilman aurinkolaseja. Sitä usein itkeekin vielä kotona, koska tunnetila jää päälle. Toisaalta on jännittävää näytellä mielisairasta, tuskin saisin samanlaisia kiksejä normaalin ihmisen näyttelemisestä. 


Voimakkaiden tunteiden tuottamiset ovat sitä parasta euforiaa, jota näyttelemisestä voi saada. Kun tunne menee niin syvälle koko kehoon, että täytyy tehdä töitä saadakseen sen pois. Hieno hetki oli töissä huomata, kun itkua ei pitänyt enää tuottaa miettimällä synkkiä ja herkistäviä asioita, vaan miettimällä vain Mariannaa. Tunnen sääliä Mariannaa kohtaan, ja välillä onkin tuntunut oudolta, miten katsojat ovat vihanneet häntä. Näyttelijänä minun on pitänyt olla alusta lähtien 100% Mariannan puolella, kaikesta huolimatta. Olen yrittänyt oppia ymmärtämään hahmoani jotta pystyn näytellä häntä. Minulla ei ole oikeutta kritisoida roolihahmoani, se jätetään katsojille. 
Näiden yhteisten vuosien aikana olen oppinut tuntemaan Mariannan hyvin ja sen myötä eläytyminen on helpottunut.

Katsojat näkevät vain raapaisun siitä, mitä kuvauksissa oikeasti tapahtuu. Tietysti lopputulos kiinnostaa katsojia, mutta minä saan kaikista eniten kiksejä juuri siitä hetkestä, kun teemme kohtausta. Mainittakoon Mariannan erikoisjakson "kylpyamme"-kohtaus. Istuin ammeessa tunteja, ja jos tuli vessahätä, sitä juostiin koleassa talossa huulet sinisinä. Sitä ei varmasti katsoja tiedä miten paljon koko työryhmä tekee töitä yhden kohtauksen eteen. Kaikki tukevat toisiaan ja tekevät työnsä täysillä. Tulee todella hieno fiilis, kun vessaan juostessa puvustaja huutaa että "ota nyt tämä kylpytakki ettet jäädy" tai kun maskeeraaja meikkaa kasvoja valkeammiksi, ja kun ohjaaja huutaa että "nyt tuli muuten hyvää settiä" ja minä mietin että vou, tää on hienoin fiilis, mitä voin koskaan tuntea. Marianna on koko tämän porukan yhteistyön tulos.


Terveisin,
Oona

(Kuvat: MTV)

159 kommenttia:

 1. Hyvin näyttelet Mariannaa. :) jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Oona!
  Oot saanu mut kiinnostumaan näyttelmisestä ja inspiroinut mua❤️ Nyt oonkin menossa kohti Oscar-ehdokkaan elokuvan ohjaajan koekuvauksiin näyttelemään pääroolia! KIITOS❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, mahtavaa! Hurjasti onnea koekuvauksiin JuliaMimosa. <3

   Poista
 3. Ihanaa oona kare������

  VastaaPoista
 4. Ootko tykänny olla salkkareissa? Oot paras näyttelijä 💕😜 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tykännyt. Ihan mahtava työporukka! Kiitos söpöliini!

   Poista
 5. Tosi mielenkiintoinen teksti! :) Ja oot hyvin onnistunut näyttelemään haastavaa roolia.

  VastaaPoista
 6. jeeij kiva päästä lukemaan blogias:) näytät muuten välillä pelottavan paljon meidän miss suomelta vois melkei luulla sukulaisiks :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeej! Kiva että löytyy lukijoita. <3 Ohhoh! Kiitos. :)

   Poista
 7. Ihana teksti❤��

  VastaaPoista
 8. Ihana teksti❤��

  VastaaPoista
 9. Ihana kirjoitus taas , mä niin tykkään lukea sun blogia! Samaistum suhun että säälin Mariannaa , aina salkkareita katsellessa nykyään katon säälivästi Mariannaa. En ymmärrä, oot niin hyvä näyttelijä , ei kukaan osaisi näytellä noin hyvin! Olet paras💗! ❤️-siiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siiri, ihana kuulla että tykkäät lukea blogiani. :) Kiitos kauniista sanoistasi.
   <3

   Poista
 10. Oot ihana ♥ ! Ja ihana postaus :) ♥ !

  VastaaPoista
 11. Oot ihana ♥ ! Ja ihana postaus :) ♥ !

  VastaaPoista
 12. Vau. Oon niin sanaton. Kun katoin tota Marianna-erikoisjaksoa niin suorastaan häkellyin miten taidokas näyttelijä olet. Mun käsitys Mariannasta muuttui täysin. Täytyy sanoa että hahmo on ehdottomasti yksi suosikeistani! Ja sinä olet paras mahdollinen henkilö toteuttamaan tän loistavan ja mielenkiintoisen hahmon.

  Tosi kiva postaus ja koko tää blogi! :) Kaikkea hyvää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häkellyn sanoistasi. Kiitos. On todella mielenkiintoista kuulla, miten käsitykset Mariannasta ovat muuttuneet. :)
   Kaikkea hyvää myös sulle. <3

   Poista
 13. Apua miten ihana postaus Mariannasta!<3 ja mä en oo koskaan vihannut Mariannaa, olen aina tykännyt siitä olet Oona todella ihana ja voisin sanoa niiiiiin rakas<3 Ihanaa viikonloppua! ja iiiiisot pusut sulle<33 terkuin:Veera

  VastaaPoista
 14. Olet tosi hyvä näyttelee Mariannaa ja muutenkin olet sydämmellinen ihminen <3
  Marianna on hyvä salkkareissa koska tuo jännitystä ja muutenkin sellaista.
  Mua harmittaa joskus salkkareissa miten Mariannalla on niin huono olla siellä mielisairaalassa.
  Kiitos kuin teit tän kirjoituksen!. Mitä sie itse aattelet Mariannan roolista kerro vaikka lyhyesti? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ajattelen Marianna-roolista. Lyhyesti en osaa sitä sanoa, mutta tekstistä se selviää. Pitkän kaavan kautta :D
   Kiitos sanoistasi. <3

   Poista
 15. Tosi ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 16. olipas hauska lukee sunkin näkökulmasta tää, myönnän ite kuuluneeni niihin jotka on kironnu että en enää kato tota sarjaa jos tota mariannaa ei kohta saada kuriin :'D mutta toisaalta se erikoisjakso tuli oikeeseen saumaan, et vähän pääs siihen et missä mättää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marianna on kyllä aiheuttanut tunteita laidasta laitaan..myös niitä negatiivisia... Olihan Mariannan teot todella ilkeitä.
   Hienoa kuulla että erikoisjakso on avannut silmiä ja tuonut ulottuvuutta tarinaan.
   Ps. Etkai lopettanut sarjan katsomista? :D

   Poista
 17. Hieno blogi sinulla. Minusta tuntuu joskus että ymmärrän tosi hyvin sinua ja Mariannaa. Kun näin jakson Mariannan pinnan alla on salaisuus, aloin ymmärtää Mariannaa. Kun aloit vajota kylpyammeeseen aloin ajatella miksi, Marianna noin teki. Mutta kun sitten näin jakson missä olit, ajattelin että Jes, tätä olen odottanut. Mulla on kysymys sulle: että viiltelitkö oikeasti käteäsi? Mulla toinenkin kysymys: mikä on sun oma väri. Ps. Oot ihana ja tosi kaunis. Rakkaudella: Nea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tietenkään viillellyt oikeasti! Se on vain satua. :) Oma hiusvärini on maantienharmaa eli hiiren värinen. :)

   Poista
 18. Hyvä teksti! < 3 toivottavasti pysyt salkkareissa vielä pitkään :) Marianna on tällä hetkellä oma suosikkini ja muutenkin tosi mielenkiintoinen hahmo :D

  VastaaPoista
 19. Oonkin jo vähän miettinyt miten pystyt näyttää kameran edessä niin surulliselta ja vihaselta. Ja nyt sainkin vastauksen. Oot loistava näyttelijä ja muuta tällast. Muuuuten.. missä se Mariannan huone oli?
  Asiaan kuulumattomasti tsjusin äsken että mä ja mun kaveri leikitään joka päivä joko a. Sun sisaruksii, b. Mariannan sisaruksii tai c. Sua ja jotain.
  Oon niin ilonen et oot salkkareis ja ettei Marianna oo kuollu
  Nyt pakotan sut silti spoilaa
  Jättääks Sergei Mariannan rauhaan?

  Ja kiitus tuosta nimikirjotuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi kertoa juonipaljastuksia, mutta kiitos ihanasta kommentistasi. Kiva että nimmari tuli perille. <3 Hali!

   Poista
  2. Sara itseasiassa anto sen ja parin muunkin, ja toivon et se on sun ettei se oo vaa feikannu sitä c:

   Poista
  3. Kyllä se on varmasti minun fanikorttini :) Sellainen missä kuva minusta ja nimmari?

   Poista
 20. Ihana postaus :) oot mahtava ja inspiroiva :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau...vetää sanattomaksi..
   <3 <--- tää sydän on sulle. :)

   Poista
 21. Ihana teksti, on varmaan mielenkiintoista näytellä Mariannan roolia

  VastaaPoista
 22. Ihana teksti, varmaan mielenkiintoista esittää Mariannan roolissa

  VastaaPoista
 23. Tosi mielenkiintoinen postaus! Itsekkin haaveilen näyttelemisestä,mutta en oikein tiedä mistä sen voisi aloittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos. <3 Kannattaa vaan hakeutua johonkin ryhmään, jossa sitä voi harjoitella. Joku teatterikerho tms. Kaikesta esiintymisestä on varmasti hyötyä. Tanssi laulu jne. :)

   Poista
 24. Olen alkanut ymmärtää Mariannan näkökulmaa Salkkareissa ja säälin häntä...
  Olet näytellyt todella hyvin noin raskaan roolin. :)

  VastaaPoista
 25. Tää oli mielenkiintonen postaus! Marianna on mun lempparihahmo Salkkareissa ollut alusta alkaen vaikka muut sitä vihasikin. Ja niinhän se menee, että jotain on tehty oikein jos katsojissa herää niin vahvoja tunteita. Oot todella lahjakas näyttelijä ja toivottavasti sut nähdään sarjassa vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hei! Mukava kuulla että Marianna säväyttää. :)

   Poista
 26. Moi! Oot tosi hyvä näyttelijä ja arvaa: ehdottomasti mun suosikkinäyttelijä. ;) Marianna on paras <3333 -Eepe

  VastaaPoista
 27. Marianna on iha paras ja älä välitä, jos jengi huutelee. <3 ;) Ne on itse tyhmiä. :( Haleja, oot toooosi nätti! :3

  -Ella

  VastaaPoista
 28. Ooksä tos vikas kuvas ku ei näytä sun hiuksilt? :0 VASTAA PLIIS❤️ Mut ihana postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen juu. Aluksi hiukset olivat punertavat.

   Poista
 29. Kiitos tästä postauksesta! Tätä oli todella mukava ja mielenkiintoista lukea. Täytyy myöntää, että Marianna- hahmo ei ole kuulunut suosikkeihini, mutta olen pikku hiljaa alkanut tykkäämään hänestä. Näyttelet roolisi todella todellla hyvin. Välillä ihmettelenkin, miten pystyt näyttelemään noin vaikeaa roolia. Hatun nostot sille! Mielenkiinnolla odotan,mihin tälle hahmolle tapahtuu. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Kiitos! Mariannalle tapahtuu kyllä aina, siitä voit olla varma. ;)

   Poista
 30. Näyttelit Mariannaa ihan älyttömän hyvin ja uskon, että sulla on vielä mahtava ura edessä.
  Kärsin itse mielenterveys ongelmista ja haluan uskoa, että pystyn elämään rankkojen asioiden kanssa. Oli lohdullista ja mahtavaa seurata, miten uskottavasti näyttelit vaikeita tunteita ja hienoa, ettei näitä ongelmia sarjassa hyssytelty. Kiitos! Mahtavaa kevään alkua sulle, onnistut tällä blogilla saamaan mun mielen paremmaksi. Ja anteeksi kun avauduin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Aina saa avautua. Olen todella otettu jos pystyn jotenkin auttamaan sinua työni kautta. <3

   Poista
 31. Tämä blogisi on tosi ihana ja vaikutat ihanalta ihmiseltä! Niin minä, kuin varmaan monet muutkin (luulisin), vihasivat ensin Mariannaa ja toivoivat, että hän lähtisi sarjasta, mutta sitten tuli erikoisjakso ja alkoi ymmärtämään ja sai vastauksen kysymykseen: "Miksi?" Olet kyllä hyvä näyttelijä! En pysty muuta enää sanomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja minähän olen tässä vasta urani alussa. :) Tuntuu todella hyvältä lukea palautetta.

   Poista
 32. Ihan sika hyvä! Selvens aika paljon. Ja osaat näytellä Mariannaa ihan sairaan hyvin ;) jatka samaan malliin! Uskon että susta kuullaan vielä muuallakin! :)

  VastaaPoista
 33. Ai että on ilo lukea hyvää tekstiä! Kirjoituksesi antavat paljon. Keep going girl!

  VastaaPoista
 34. Mahtava postaus, olinkin odottanut tätä jo kauan. :) Blogisi on todella kiinnostavaa luettavaa, vaikken yleensä juuri blogeja seuraa. Olet todella lahjakas näyttelijä ja myös kirjoitat hyvin! Vaikutat ihanalta ihmiseltä, kaltaisiasi pitäisi olla paljon enemmän tässä maailmassa. Marianna on ollut suosikkihahmoni Salkkareissa jo kauan ja olet kyllä oikea ihminen siihen rooliin.

  Pakko sanoa vielä tämä asia: olet aivan järkyttävän suloinen ja kaunis!

  Ole ylpeä itsestäsi, niin paljon hyvää tuot tähän maailmaan olemassaolollasi. <3

  VastaaPoista
 35. Mielenkiintoinen postaus! Mä kuulun kans niihin, jotka uhoo joka toinen viikko, että nyt loppuu tän sarjan katsominen, mutta edelleen puol 8 telkka aukeaa. Satunnaisesti Mariannan kohtaukset on herättänyt jopa vähän ahdistavia tunteita, kun ne on niin aidosti tehty. Ja oon siis 20-vuotias, että en enää mikään ihan pieni, joten toisaalta se kertoo varmaan mun omastakin herkkyydestä, mutta lähinnä nää reaktiot viestii siitä, että osaat sun duunis! Kun kohtaus on tehty tosissaan ja tarkoituksella herättämään muutakin kun naurahduksia, niin ilman muuta se on silloin onnistunut, kun niitä oikeita, "vakaviakin" tunteita herää. Itsekin tiedän sen tuntueen, kun näytteleminen vie ihan täysillä johonkin flow-tilaan, se on uskomaton tunne! Tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todella kiva kuulla että fiilikset välittyivät. <3

   Poista
 36. pakko tunnustaa että aluksi en voinut sietää mariannaa, mutta toisaalta ihailin sen kekseliäisyyttä selviytyä jokaisesta tilanteesta ja saada sergei kaikkien muiden mielestä hulluksi :D tuli mieleen kun kerroit kadulla sinulle huutelusta, ovatko kommentit olleet negatiivisia? onko eteen tullut semmoista että sinua kritisoitaisiin sen vuoksi minkälaista hahmoa olet esittänyt? vai ymmärtävätkö kaikki ihmiset että se on pelkkä hahmo ja sinä oikea ihminen :D  

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Alisa! Kommentit ovat yleensä kohdistuneet Marianna hahmoon eivätkä minuun. Kun otan ne huumorilla niin eivät negatiiviset huutelut tunnu kuin huvittavilta. ;) Ja ymmärtäähän sen että Mariannan tekemiset ärsyttävät. Mietin välillä itekin että ymmärtävätkö ihmiset että en ole Marianna vaan Oona. :)

   Poista
 37. Mielenkiintonen postaus! Salkkarit on vuodesta toiseen mun lemppari sarja! Huonoja puolia on vaan se että oon aika herkkä ja usein jotkut "pelottavat" kohtaukset jää kummittelemaan mun mieleen ja nään sitten painajaisia :D oon mm. nähny muutamana yönä unta mariannasta joka lukitsee mut kellariin yms :D sen marianna jakson jälkeen aloin tuntemaan kyllä empatiaa mariannaa kohtaan ja tuli sellai olo että tota tyttöä pitäis saada halata! :D haha! Oot muuten mielettömän kaunis ja sulla on ihanan lempee ääni! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin on aika vilkas mielikuvitus ja jänniä unia :)

   Poista
 38. Sä inspiroit mua niin paljon että sain tuosta Mariannan erikois jaksosta tehtyä oman pienen näytemän♥ mä faniyan sua niin paljon että mikään ei riitä sitä kertomaan♥ oli todella mahtava postaus♥♥ olisin niiin kiitollinen jos voisit seurata instassa nimeä tonjazukka. Kiitos mahtavasti vedetystä roolista♥ mä toivon että jatkaisit vielä pitkään salkkareissa♥♥ tämän Mariannan erikois jakson jälkeen olen miettinyt että on Mariannalla hyvin pehmeä sydän. Kunpa Marianna lopettaisi pahuutensa... mut kävi mitä kävi mä fanitan sua♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hauska kuulla että Marianna elää sinun näytelmässäsi :) Kiitos fani! <3

   Poista
 39. Loistavaa settiä, toivottavasti suomen "isojen" leffojen tuottajat antas joskus suuria mahdollisuuksia sulle ja muillekkin tuntemattomammillekkin näyttelijöille zäänssejä isompii rooleihin :) edelmanit ja mustakalliot on jo niiiiin nähty

  VastaaPoista
 40. Kiitos tästä roolisuorituksesta sinulle ja toivotaan ettei Marianna katoa sarjasta n.n Kun näin Mariannan erikoisjakson, aloin suoraan sanoen vähän hävetä. Itselläni on monta vuotta ollut tavoitteena olla tuomitsematta ketään ennen kuin tiedän tarpeeksi, ja vaikka kyse onkin televisiosarjan hahmosta, toivon tosiaan että edes silloin kun selvisi Mariannan mielisairaus, olisin osannut olla vihaamatta koko hahmoa sen tähden mitä on tapahtunut. Ja jos tulee vihattua jotain hahmoa niin harvemmin se kokonaan katoaa, mutta jään ainakin mielenkiinnolla seuraamaan miten nainen selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos fiksusta kommentista! Olet kyllä niin oikeassa, ei pitäisi tuomita ennen kuin tuntee, yritän myös itse pitää tuon aina mielessä.

   Poista
 41. Marianna sanoo käyttää paljon "oikeesti" sanaa lauseissa, ja mun mielestä se sopii hahmoon ja tuo siihen oman säväyksensä. Mut kiiinnostais, et onks se sun oma "maneeri" vai kässärissä aina mukana? Ja miten paljon te voitte itse muutella noita repliikkejä omaan suuhun sopivaksi?

  Ei noita Salkkareita rehellisesti sanottuna jaksais enää kattoa, ellet sä ois siellä :) Oot yks sarjan lahjakkaimmista näyttelijöistä kautta aikojen! Ainut mikä harmittaa on et sulta/Mariannalta värjättiin pois ne punertavat hiukset, sulla oli niin ihana väri sillon :( Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hauskaa, että olet huomannut tuon, se on ihan oma maneeri :) Kyllä näyttelijä tuo aina oman twistin dialogiin, mutta ei tietenkään saa ihan omia alkaa puhumaan.

   Jatka vaan Salkkareiden katselua, siellä on paljon vauhtia luvassa ;)

   Poista
 42. Oli tosi mielenkiintosta lukee millasta mariannan roolia on ollu näytellä! Usein tollasta sarjan "pahista" helposti aletaan vihaamaan, mutta mun mielestä se kertoo vaan siitä että hoitaa roolinsa älyttömän hyvin! Tavallaan siinä unohtaa että kyseessä on vaan roolihahmo eikä oikee ihminen, koska se vaikuttaa niin aidolta. Tollasta roolia on varmasti paljon vaikeempi näytellä kun ns. tavallista ihmistä koska pitää osata mennä paljon syvemmälle rooliinsa, että osaa näytellä sen uskottavasti ja sen oot todellakin tehny! Ehdottomasti yks salkkareiden parhaista roolisuorituksista ikinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman pahiksia tarina olisi aika tylsä vai mitä ;) Ja onhan se haastavaa näytellä Mariannaa, mutta myös palkitsevaa.

   Poista
 43. Oot Oona ihan huikean hyvä näyttelijä, ja ihan outoa etten ole susta kuullut kuin vasta Salkkareiden kautta. Mutta siis, tosi kivalta vaikuttaa tää sun blogi ja kaikkea hyvää sulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen verran alussa tämä näyttelijän urani vielä on, ettei ihme jos vasta nyt minusta kuulet :) hali

   Poista
 44. Osaatpa kyllä kirjottaa hyvin! Sovit Mariannan rooliin täydellisesti ja oot muutenkin yks parhaimmista näyttelijöissä ketä tiedän. Saan sun blogista inspiraatiota omaan blogiini. Hyvää kevään jatkoa!:)

  VastaaPoista
 45. Moikka Oona!

  Mä oon todella vaikuttunut sun näyttelijäntaidoista. Osaat eläytyä todella hyvin vaativaan rooliin ja sanoisin, että olet yksi suomalaisista näyttelijä- että salkkarisuosikeista kautta aikojen.

  Näyttelijäntaitosi ovat musta todella upeat ja toivon todella näkeväni sut viellä jossain toisessakin roolissa. Myös pitkään Mariannana.

  Marianna on hahmona erittäin mielenkiintoinen ja tuo musta todella koukuttavia käänteitä mukanaan. Mariannan taustat olivat yllättävät. Mä itse olen tykännyt Mariannasta alusta alkaen- tuli heti mieleen, ettei hänellä oo kaikki hyvin, kun tapahtui niin rankkoja juttuja.

  Haluan antaa kiitosta sulle, että oot mariannana saanut sarjaan paljon uusia ulottuvuuksia!

  :)

  VastaaPoista
 46. Mun mielestä SÄ OLIT PARAS NÄYTTELIÄ KOKO AJAN HYVÄ OONA♥♥♥ JOS näkisin sut kadulla niin tulisin vaa halaamaan suo enkä huutelemaan (oot ihana)♥

  VastaaPoista
 47. Pakko sanoa, että osaat kyllä eläytyä Mariannan rooliin niin mahtavasti. Oot aivan huikea näyttelijä ja tuut pääsemään vielä pitkälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulen kovin iloiseksi tällaisista kommenteista :)

   Poista
 48. "Sitä on yrittänyt oppia ymmärtämään tätä nuorta naista, jonka sydän on pieninä palasina ympäriinsä, niin sirpaleina ettei niistä sydäntä enää oikein pysty kasaamaan. Se on paksun kuoren alla, kaikkine pahoine muistoineen. Hänen elämässä on tapahtunut asioita, jotka tekevät hänestä epävarman, itseään inhoavan, satutetun naisen."

  Kiitos noista huikeista ja koskettavista lauseista,joilla onnistuit kiteyttämään loistavasti mun elämäni.

  VastaaPoista
 49. "Sitä on yrittänyt oppia ymmärtämään tätä nuorta naista, jonka sydän on pieninä palasina ympäriinsä, niin sirpaleina ettei niistä sydäntä enää oikein pysty kasaamaan. Se on paksun kuoren alla, kaikkine pahoine muistoineen. Hänen elämässä on tapahtunut asioita, jotka tekevät hänestä epävarman, itseään inhoavan, satutetun naisen."

  Kiitos noista huikeista lauseista,joilla onnistuit kiteyttämään minun tunnetilani ja mennyttä elämääni,lapsuuttani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi että jaksoit lukea blogiani! Toivottavasti saat siitä positiivisia viboja :)

   Poista
  2. Jakso,jossa Mariannan mieltä avattiin,miksi hänelle on käynyt niinkuin on käynyt,oli pysäyttävä. Ihmiset eivät oikeasti osaa edes kuvitella kuinka vahvasti lapsuudessa koetut asiat voivat vaikuttaa tulevaisuuteen...

   Poista
 50. on se kyllä vittumoinen hahmo välis ollu :D

  VastaaPoista
 51. Loistavaa oona! <3 jatka samaan malliin!:* I♡U

  VastaaPoista
 52. Oot niiin huippu näyttelijä vaikka ennen vihasin mariannaa niin nyt oikeastaan säälin sitä.. kyllä on herättänyt voimakkaita tunteita tuo hahmo Äää ois nii kivaa nähdä sut joskus oikeesti!!!

  Joo, laitoin tuon saman sulle myös facebookissa mutta ajattelin et täällä sä ihan varmasti vastaat :D

  VastaaPoista
 53. Saat kaikki nuo ilmeesi, eleesi ja tunnetilasi laidasta laitaan näyttämään niin aidoilta. Kerrassaan mahtavaa ja ihailtavaa työtä. Odotan mielenkiinnolla, millaisia näyttelijäsuorituksia tulemme sinulta vielä näkemään tulevaisuudessa. Jatka samaan malliin. All the best for the future!

  VastaaPoista
 54. Todella hyvin olet esittänyt roolisi, voin kuvitella kuinka vaikeaa se on ollut! Olet yksi aidoimmista henkilöhahmoista koko salkkarihistorian ajalta! Hyvää työtä:) Vaikka hahmo onkin ollut todella raivostuttava, se on oikeastaan vaan hyvä, sillä se saa katsomaan sarjaa tiiviimmin ja harva hahmo vetää tälläisiä tunteita katsojassakaan! En usko että kukaan muu olisi pystynyt esittämään Mariannaa paremmin kuin sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olipas kivasti sanottu. :) Kiva että tykkäät!

   Poista
 55. Kiva postaus! Marianna on kyllä todella mukava! Kenen se englanninbulldog on josta sulla on Instassa kuva? Se on ihana! Onkos sulla itselläsi eläimiä? :3
  Haluaitsitko tehä Ask.fm:män ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mukava kuulla. :) Itselläni ei ole eläimiä. Koira on ystävieni ja hänen nimensä on Nestori. :) <3
   Kiitos vinkistä, katotaan tulevaisuudessa jos vaikka tekisi sellaisen. :)

   Poista
 56. Hei Oona!! Minun mieli Mariannasta erikoisjakson jälkeen muuttui. Niin kuin sanoit "paha ei ole alkujaan paha" sanasi upposivat minuun. Ps.Oot tosi kaunis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Opin itsekin Mariannasta kokoajan uutta, joten kannattaa katsoa miten tarina kehittyy. :)

   Poista
 57. Hyvä kirjoitus, mielenkiintoista kuulla näyttelijän itsensä mielipide hahmosta ja sen näyttelemisestä. :) Aluksi en pitänyt mariannasta, en ollenkaan! Mutta pinnan alla jakso muutti kyllä minunkin mielipidettäni! En ole aikaisemmin lukenut blogiasi, mutta jatkossa varmaankin tulen lukemaan. :) kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa blogiini! Toivottavasti viihdyt pitkään. :)

   Poista
 58. Hei Oona nyt sinne suihkuun:) (käytin ennustavaa syöttöä

  VastaaPoista
 59. Luin tätä tekstiä nii tuli kylmät väreet iholle, osaat kyllä kirjottaa tosi hyvin:) oot kyllä hyvä näyttelijä ja toivottavasti jatkat salkkareissa pitkään ;) hyvää kevättä sulle:)

  VastaaPoista
 60. Olet kaunis nuori nainen ja olen ylpeä sinun roolistasi!
  Itse kärsin pahoista mielenterveysongelmista!;(
  Pusut sulle! <3

  VastaaPoista
 61. Olet ihana ja hyvä näyttelee!
  Mulle tuli itku silmää Mariannan erikoisjaksosta ;(
  Mukavaa kevättä sulle! <3
  Halit ja Pusut!

  VastaaPoista
 62. Tosi hyvä postaus sulta!-) Oon pitäny iha alusta alkaen sua tosi hyvänä näyttelijänä ku monesti esim. Salkkareissaki jos tulee uus hahmo, menee vähän aikaa että ne ns. "tottuu näyttelemiseen" eli ei osaa hirveenä vielä eläytyä omaan rooliin mut sulla ei oo sitä ongelmaa! Oot paras♥

  VastaaPoista
 63. Wau! Oot ihan mahtava näyttelijä! Sillon ku kaikki rupes vihaamaan mariannaa, pystyin jotenkin samaistumaan siihen, koska ite masennuksen kanssa oon kokenu paljon pahaa ja sitä kun ihmiset alkaa vihaa ja vaan unohtaa. Mut sä oot aivan mahtava! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Kaikkea hyvää sinulle. Hali ja säääkin oot mahtava! :)

   Poista
 64. erikoisjakso oli rankkaa katsottavaa parane pian

  VastaaPoista
 65. Eli todella taitava olet näyttelemään! terkuin Olli kuopiosta.

  VastaaPoista
 66. Oot kyllä niin taitava näyttelemään! Hyvä Oona! :) haleja ja hyvää kevättä! <3

  VastaaPoista
 67. Oot ihan paras näyttelijä!❤ on aika haastavaa näytellä mielisairasta mut olet onnistunu siinä hyvin!:) OOT PARAS!!:) jatka samaa mallii:)

  VastaaPoista
 68. Hyvä ja ennen kaikkea mielenkiintoinen postaus!

  Marianna on oma lempparini koko sarjan historiassa legenda-Ullan ohella! Mahtavaa näyttelemistä ja tuloksestakin huomaa, että Oona on onnistunut hyvin sisäistämään Mariannan roolin. Pidin myös Marianna-erikoisjaksosta. Se oli yksi parhaiten toteutetuista jaksoista, vaikka samalla tietenkin epäröi sitä, selviääkö suosikkihahmo hengissä.

  Jollakin tasolla Mariannaan pystyy myös samaistumaan, vaikka roolihahmohan se vain on. Näen hänet ihmisenä, joka on vajonnut jo niin syvälle, ettei hän pysty nauttimaan elämästä omana itsenään. Ikään kuin kävelisi lasin päällä, mikä voi milloin tahansa pettää alta.

  Salkkarit-Mariannan oikeudenkäyntiä mielenkiinnolla odotellessa...

  VastaaPoista
 69. Tarvitseeko sua Oona oikeesti pelätä?olet kaunis!t.Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään. :) Olen oikeasti ihan kiva...kai...hehe..<3

   Poista
 70. Moikka Oona!
  Oon 12v sun fani nurmijärveltä ja oon sun isän ja sadun nähny ja haluisin sut nähä livenä! Eli oon sun iskän kaverin tyttö! Oot paras! Toivottavasti nähään joskus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiva kuulla. :) Ehkä me tavataan joskus! <3

   Poista
 71. Todella mielenkiintoinen postaus. Marianna on mielenkiintoisin hahmo sarjassa ja sä näyttelet kyseistä hahmoa todella hyvin. Aluksi vihasin Mariannaa, mutta mitä enemmän on valotettu hänen meneneisyyttään, sitä paremmin häntä pystyy ymmärtämään häntä.
  Kaikkea hyvää sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että maistui! On todella mukava kuulla että Marianna aiheuttaa tunteita. Kiitos kauniista sanoistasi.

   Poista
 72. oot ihan sairaan hyvä näyttelijä ja tää teksti todisti sen ♥️ mä en tajuu noit some juttui mis vaa huudellaa jotai et 'mariannan pitäis lähtee salkkareist' mut just sun takii kaikki kattoo niit ku oot tosi hyvä näyttelijä! Sait täl tekstil mut kiinnostuu taas salkkareist! Kiitos sulle vielä!

  VastaaPoista
 73. Wautsi vau!❤ oot paras salkkari näyttelijöistä!! Oot tosi nätti myös:3. Katsoitko salkkareita ennen kuin päädyit itse tuohon kyseiseen ohjelmaan?:-) Miten voit saada tekoitkun nii hienosti näkyville, tai toisin sanoen, miten pystyt itkemään yht äkkiä?:-D Sori, olen uteliasxD. Onko sinulla youtube-kanavaa, jos ei ole niin olisi todella kiva jos sellaisen tekisit:).

  P.S kaikkea hyvää elämällesi❤! T: Salla

  VastaaPoista
 74. Psykologiasta kiinnostuneena on ollut kiehtovaa seurata roolihahmoasi sarjassa. Oletko joutunut paljonkin "opiskelemaan" rooliasi varten esim. lukemaan tai juttelemaan aiheesta jotain tietävien kanssa vai onko se ollut vain, että esitetäänpä tässä nyt epävakaasta persoonallisuushäiriöstä kärsivää hullua? : )
  Loppuun voisi todeta lyhyesti ja ytimekkäästi: Hienoa työtä ja jatka samaan malliin : )

  VastaaPoista
 75. Oot niin hyvä näyttelijä ja kauniski vielä :3
  Sillonku Marianna tuli salkkareihin ni rakastin sitä, sit vihasin ja nyt taas rakastan

  VastaaPoista
 76. Oot kyl ihan paras näytteliä ei salkkareissa parempaa voi ollakkaan<3 mutta hyviä näyttelyhetkiä<3 terv. Julia

  VastaaPoista
 77. Hei Oona! Tiiän, että on vanha postaus, mutta halusin vaan tulla kertomaan että sä vaikutat todella sydämelliseltä ihmiseltä ja että mä ihailen todella näyttelijäntaitojasi! Oot herättäny Mariannan jotenkin henkiin, tehnyt siitä todentuntuisen fiktiivisen hahmon. Ja varsinkin Mariannan hahmon kanssa se on varmaan ollut todella haastavaa? Olis tosi kiva nähdä Marianna vihdoin onnellisena, etkä usko kuinka onnellinen olin kun näin miten Sergei alkoikin välittää Mariannasta. Toivon että näiden kahden hahmon välille tulee jotain suurta! Oot ihana Oona!<3

  VastaaPoista
 78. On kyllä ihanaa, että joku osaa näytellä noin hyvin! Olet mahdottoman taitava ja pärjäät varmasti pitkälle! Onnea!

  VastaaPoista
 79. Moi Oona! Oot kyllä ihan mahtava näyttelijä! ♥ Osaat eläytyä Mariannan rooliin niin hyvin :) ♥ Toivottavasti Marianna pysyy vielä ruudussa :)

  VastaaPoista